2018 yılına ait blog yazıları

7 Tepenin 6’nı Üstüne Getirmek

İstanbul'da yaşamak her zaman çocukluk hayalim olmuştu. Bu sebeple tüm üniversite tercihlerimi İstanbul içinde yapmıştım. Üniversite dönemimde ise hayalimi doya doya yaşamak için, boş vakitlerimi tarihi yarım adayı gezerek geçirdim. Günün birinde İstanbul’a olan ilgimin profesyonel iş hayatımda kullanacağımı ise hiç düşünmemiştim.

Devamını oku
Molalarınızı Nasıl Değerlendirebilirsiniz?

Günün büyük bir bölümü iş yerlerinde çalışarak geçiyor. Bu yoğun temponun arasında nefes alınan tek zamanlar da molalar oluyor.

Devamını oku
Dünyanın En Başarılı İnsanlarının Pazar Günü Alışkanlıkları

Hafta sonları uykunun en tatlı yerinde çalan alarm olmadan uyanmak şahane değil mi? “Şu koltuk benim, bu televizyon senin” şeklinde miskinlik yaparak günü geçirmek kulağa başta güzel gelse de gerçekler pek de öyle değil.

Devamını oku
Okuduklarınızı Hatırlamanın Formülü

Bir yazıyı, kitabı okuduğunuzu hatırlıyor fakat içeriğiyle alakalı hiçbir bilgiyi anımsamıyor musunuz? Okuma anını sanki bir hayalde yaşamış gibi hissettiğiniz oluyor mu? Yanıtınız evet ise, merak etmeyin yalnız değilsiniz.

Devamını oku
Beş Adımda Etkili Özgeçmiş Nasıl Yazılır?

Etkili bir özgeçmiş; hayalinizdeki işe bir adım daha yaklaşmak, kariyer anlamında kendinizi doğru bir şekilde ifade edebilmek için en iyi araçtır. Direkt olarak işe alınmanızı sağlamasa da, iş görüşmesine davet edilme şansınızı yükseltecektir . Daha da önemlisi, özgeçmiş inceleme konusunda uzmanlaşan işveren temsilcileri, 15-20 saniye göz attıktan sonra kişinin görüşmeye davet edilip edilmeyeceği konusunda kararını veriyor. Bu kadar kısa süre içerisinde işveren temsilcisinin dikkatini çekebilmek için başarı hikâyenizi ve yetkinliklerinizi en etkili şekilde anlatmanız gerekmektedir. Biz de sizler için, etkili bir özgeçmiş hazırlamanız için gereken 5 önemli noktayı derledik.

Devamını oku
Huzur Rotaları

Yaz tatili planlarının hız kazandığı, yazın kavurucu sıcaklarının tam olarak hissedildiği bugünlerde ailesi veya sevdikleriyle birlikte tatil yapmak isteyenlerin sesini duyar gibiyiz. Şehrin kalabalığından, koşuşturmasından yorulduysanız ve tatilde rotanızı huzura çevirmek istiyorsanız, 2018 yazını geçirmeniz için aşağıda derlediğimiz 4 doğa harikası adres tam size göre.

Devamını oku