18 Temmuz 2018

Huzur Rotaları

 

Yaz tatili planlarının hız kazandığı, yazın kavurucu sıcaklarının tam olarak hissedildiği bugünlerde ailesi veya sevdikleriyle birlikte tatil yapmak isteyenlerin sesini duyar gibiyiz. Şehrin kalabalığından, koşuşturmasından yorulduysanız ve tatilde rotanızı huzura çevirmek istiyorsanız, 2018 yazını geçirmeniz için aşağıda derlediğimiz 4 doğa harikası adres tam size göre.

 

Marmaris /Turunç

Etrafı çamlarla süslü, yüksek tepelerin ortasında kalan mükemmel bir doğaya sahip olan bu belde huzur içinde sakin bir tatil yapmak isteyenlerin favori adresi olmaya aday. Mavi bayrak ödüllü turunç sahili ziyaretçilerine yılın 6 ayı denize girebilme imkânı sunuyor.Turunç’ta tatilinizi su altı dalışı ya da dağ yürüyüşü yaparak renklendirebileceğiniz gibi gezi tekneleriyle Türkiye’nin en güzel koylarında denize girme şansı da yakalayabilirsiniz.

Datça/ Palamutbükü

Gittiğinizde daha önce görmediğinize pişman olacağınız bu koy, masmavi denizi ve tertemiz doğasıyla sizi etkisi altına alacak. Tüm gün güneşin ve masmavi denizin tadını çıkarabilir, sahil şeridi boyunca uzanan yolda yürüyüş yapabilir ve denize girmeye doyduğunuz zamanda taş evleriyle meşhur olan Reşadiye Köyü’nü keşfe çıkabilirsiniz. Taşlara vuran deniz sesi eşliğinde yaşayacağınız tatilin huzurunu bırakıp eve geri dönmek tahmin ettiğinizden daha zor olacak.

 

Demirköy / İğneada

Karadeniz kıyısında bulunan ve henüz çok keşfedilmemiş olan İğneada doğayla iç içe bir tatil düşleyenlerin uğrak noktası olacağa benziyor. Deniz altı zenginlikleri ile ünlenen bu belde, özellikle dalış sporuyla uğraşanlar için eşsiz bir rota. İğneada’nın ev sahipliği yaptığı Avrupa’nın en büyük Longoz Ormanı’nda kuşların cıvıltısını dinleyerek yürümenin verdiği huzuru unutamayacaksınız.

 

              Antalya/Kaş

Doğa mucizelerinin tarihle birleştiği Kaş, geçmiş yıllara göre popülerliğini arttırmış olsa da hala huzur dolu bir tatil geçirmenize olanak sağlayabilecek kadar sakin. Kaş’a geldiğinizde ilk yapmanız gereken turkuaz renkteki serin suya kendinizi teslim etmek ve bunun için en ideal yer de Kaputaş Plajı. Buraya kadar gelmişken Kekova ve Batık Kent’e düzenlenen tekne turlarına katılmanızı ve şu sıralar kimsenin yaşamadığı bir sit alanı olan bu tarihi bölgeyi de keşfetmenizi öneriyoruz.