11 Eylül 2018

Dünyanın En Başarılı İnsanlarının Pazar Günü Alışkanlıkları

Hafta sonları uykunun en tatlı yerinde çalan alarm olmadan uyanmak şahane değil mi? “Şu koltuk benim, bu televizyon senin” şeklinde miskinlik yaparak günü geçirmek kulağa başta güzel gelse de gerçekler pek de öyle değil.

Bitmek bilmeyen toplantılar, trafikte harcanan zamanlarla geçirilen yorucu bir haftanın acısını, hafta sonundan çıkarma düşüncesi, çoğunlukla hayal kırıklığına ve artırılmış bir pazartesi sendromuna sebep oluyor.

Boş geçirilen bir Pazar gününün akşamında, “Bir hafta sonu daha bitti.” diyerek mutsuz oluyor, ertesi günün Pazartesi olduğunu düşünerek yaşanan stresi artırıyoruz. İşte tam bu umutsuzluğun kıyısında, başarılı insanların pazar günlerini nasıl geçirdiklerine odaklanmak kurtarıcı oluyor.

Sizin için 5 maddede başarılı insanların pazar günlerini nasıl geçirdiklerini derledik:

Teknolojik cihazlardan uzaklaşıyorlar.

Önemli olan e-postaları yanıtladıktan veya telefon görüşmelerini yaptıktan sonra, birkaç saat teknolojik cihazlardan uzaklaşıyorlar. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in kardeşi Randi Zuckerberg ise “Anı kaçırmanın da tadını çıkarın.” diyerek dengeli takibin huzurunu vurguluyor.

Kendilerini ödüllendiriyorlar.

Keyifli bir pazar kahvaltısı, uzun bir yürüyüş, çocuklar ile oyun oynamak gibi kişiden kişiye değişen tercihlerle kendilerini ödüllendiriyorlar. Bu aktiviteler sayesinde, hafta sonundan keyif almış bir şekilde haftaya başlamak mümkün oluyor.

Bir sonraki haftayı organize ediyorlar.

Bir sonraki haftayı organize ederek hafta sonunun tadını çıkarıyorlar. Planlı olmanın vermiş olduğu huzur ile Pazartesi sendromu da stressiz bir şekilde atlatılıyor. Günde 16 saat çalışmasıyla bilinen Twitter CEO’su Jack Dorsey cumartesi günleri çalışmadığını, pazar günlerini ise biten haftayı değerlendirip, gelen haftayı planlayarak geçirdiğini söylüyor.

İletişim kuruyorlar.

Sevdikleri ile vakit geçirerek veya kültürel aktivitelere katılıp yeni insanlarla tanışarak iletişim kuruyorlar. Yoğun çalışma saatleri nedeniyle sosyalleşmeye zaman bulmak zorlaştığından,. hafta sonu bunun için iyi bir fırsat sunuyor.

Hobilerine vakit ayırıyorlar.

Hafta içi fırsat bulamadıkları hobilerini hafta sonu yapıyorlar. ABD’li ünlü yatırımcı ve iş insanı Warren Buffett, boş zamanlarında ukulele çalıyor, Vogue’un baş editörü Anna Wintour ise tenis oynuyor.