2020 yılına ait blog yazıları

Okul Döneminde Çocuklarımızın Yardımcısı Olacak 4 Faydalı Aplikasyon

Yeni bir eğitim – öğretim yılı başladı. Çocuklar kadar ebeveynlerde de büyük bir heyecan var. Çocukları için her zaman en iyisini düşünen ebeveynler dijitale dönen dünyamızda çağın hızına yetişmekte zorlanabilir. İşte biz de tam bu noktada çocukların veya ebeveynlerin tabletlerinde ya da telefonlarında olması gerek 4 farklı uygulamayı sizin için derledik.

Devamını oku
Hayatınıza Anlam Katacak Dört Sessiz Bilge

Hayatın tümsekleriyle başa çıkmamıza yardımcı olacak ilhamı, doğadan almamız mümkün. Eğer yeterince bakarsak, bazen yanından öylece geçip gittiğimiz "sessiz bilgeler" bize yaşama dair fazlasıyla ipucu verecektir.

Devamını oku
Rakamlarla Sosyal Medya

Gelişen teknolojinin hayatlarımıza etkisi sebebiyle günlük yaşantımızda sosyal medyayı daha çok takip ediyor, bu sayede farklı mecraları deneyimleme şansı elde ediyoruz. Günde ortalama 7 saat 57 dakikalık internet kullanım ortalamamız sosyal medyayla olan ilişkimizi de gözler önüne seriyor…

Devamını oku
Osmanlı'nın En Zarif Mimari Yapıları "Kuş Köşkleri"

Osmanlı devleti zamanında yapılan her köşk saray erkanı için değildi, kuşlar için de köşkler yapılıyordu. Bu köşkleri incelersek Osmanlı dönemi kuşlarının ne kadar şanslı olduğunu anlayabiliriz.Kuş evi, Kuş köşkü, Güvercinlik, Serçe Sarayı gibi çeşitli isimlerle adlandırılan bu yapılar kâgir, tuğla, kiremit ve ahşap gibi malzemelerden inşa edilmiştir.

Devamını oku
Her Şey Mümkün, Hiçbir Şey Sonsuz Değil

Kendinizi çok işlek bir caddenin üst geçidinde bulunan biri olarak hayal edin. Aşağıya baktığınızda hızla akıp giden binlerce araba görürsünüz ve hiçbir şekilde bu arabalara müdahale edemezsiniz. Hayat serüvenimiz de işte buna benzer.

Devamını oku
55 Ülkede Faaliyet Gösteren Aydınlı Grup, Dijital Dönüşümünü Sparkle ile Gerçekleştiriyor

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ilk Felaket Kurtarma hizmet yapısını hayata geçiren Aydınlı Grup, dijital dönüşüm yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sparkle ile birlikte alanında lider bir çözümü kullanarak bu kez Türkiye’nin ilk olağanüstü durum merkezi projesini gerçekleştirdi. Bu proje sayesinde %60 maliyet tasarrufu elde eden Aydınlı Grup, perakende operasyonlarından online satış mağazalarına kadar trafiğin en yüksek olduğu zamanlarda bile kesintisiz hizmet verebilecek.

Devamını oku