23 Ekim 2020

55 Ülkede Faaliyet Gösteren Aydınlı Grup, Dijital Dönüşümünü Sparkle ile Gerçekleştiriyor

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ilk Felaket Kurtarma hizmet yapısını hayata geçiren Aydınlı Grup, dijital dönüşüm yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sparkle ile birlikte alanında lider bir çözümü kullanarak bu kez Türkiye’nin ilk olağanüstü durum merkezi projesini gerçekleştirdi. Bu proje sayesinde %60 maliyet tasarrufu elde eden Aydınlı Grup, perakende operasyonlarından online satış mağazalarına kadar trafiğin en yüksek olduğu zamanlarda bile kesintisiz hizmet verebilecek.

55 ülkedeki 659 mağazası ile hazır giyim perakende sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Aydınlı Grup, İtalya’daki ilk uluslararası servis sağlayıcı ve dünyanın önde gelen ilk on operatörü arasında yer alan Sparkle ile çoklu bulut mimarisini kullanarak uçtan uca bir yapı kurdu. Kesintisiz sürekli veri eşlemesini sağlayan Zerto çözümü sayesinde olağanüstü durum sistemi oluşturuldu. 2014 yılında veri yedekleme projesiyle başlayan Aydınlı Grup ve Sparkle arasındaki iş birliği, Türkiye’nin ilk olağanüstü durum merkezi projesiyle de büyümeye devam ediyor.

"İşbirliğimizin kapsamını %500'den fazla büyüttük."

Sparkle ile birlikte çalışarak %60 maliyet tasarrufu elde ettiklerini belirten Aydınlı Grup Bilgi Teknolojileri Direktörü Mehmet Mart, "Mağazacılık ve perakende operasyonlarında iş sürekliliğini sağlamak için sistemlerimizi barındıracağımız bir veri merkezi arıyorduk. Sparkle ile bu kapsamda bulut servisleri için çalışmaya başladık. Daha sonra Sparkle’ın hizmetlerinden, yeteneklerinden, şeffaf yaklaşımından ve teknik ekibinden memnun kaldık. Bu yüzden iş birliğimizin kapsamını yüzde 500’den fazla büyüterek hızlı, ölçeklendirilebilir ve sürdürülebilir bir sistemi doğru bir şekilde oluşturduk. Bizim için hayati öneme sahip sistemlerimizin yüzde 60’ı Sparkle’ın veri merkezlerinde yer alıyor ve güvenliği de oradan sağlanıyor." ifadelerine yer verdi.

"Erişim kesintimizi de minimuma indirdik."

Aydınlı Grup Sistem ve Ağ Yönetimi Takım Lideri Hakan Önder ise yapıyı şu şekilde açıklıyor: "Aydınlı Grup olarak birbirlerine MPLS ağ yapısı ile bağlı 7/24 çalışan havalimanı mağazaları dahil toplam 336 mağazamızı Sparkle veri merkezinde sonlandırdık. Dünya genelindeki fiber ağlarındaki hakimiyeti, Sparkle’ı tercih etmemizin sebeplerinden birisi. Ayrıca telekom operatörleriyle arasındaki mevcut bağlantılar ve Cross Connect servisi sayesinde erişim kesintimizi de minimuma indirdik."

Aydınlı Grup’un operasyonların kusursuz sağlanması stratejisi, Sparkle’ın sunduğu en son teknoloji hizmetleri ile uyum sağlıyor. Bu nedenle Aydınlı Grup’un bütün mağazalarının kullandığı ödeme/POS sistemleri, CRM uygulamaları ve web servisleri gibi kritik tüm mağazacılık sistemleri Sparkle veri merkezlerinde bulunuyor. Türkiye’nin ilk Felaket Kurtarma projesine yine Sparkle ile birlikte imza atan Aydınlı Grup; özel, hibrit ve çoklu bulut mimarisinin yanı sıra akıllı bulut kullanımıyla sektöründe vizyonu takip eden değil; vizyonu belirleyen şirket olmaya devam ediyor.

Download the Success Story (English)
Başarı Hikayesini (Türkçe) indirmek için tıklayınız.