30 Eylül 2020

Okul Döneminde Çocuklarımızın Yardımcısı Olacak 4 Faydalı Aplikasyon

Okul Döneminde Çocuklarımızın Yardımcısı Olacak 4 Faydalı Aplikasyon
Yeni bir eğitim – öğretim yılı başladı. Çocuklar kadar ebeveynlerde de büyük bir heyecan var. Çocukları için her zaman en iyisini düşünen ebeveynler dijitale dönen dünyamızda çağın hızına yetişmekte zorlanabilir. İşte biz de tam bu noktada çocukların veya ebeveynlerin tabletlerinde ya da telefonlarında olması gerek 4 farklı uygulamayı sizin için derledik.

1. CamScanner


Akıllı telefon kamerasını adeta bir tarayıcıya dönüştüren CamScanner uygulaması basılı ve yazılı tüm dökümanları tarıyor ve düzenleyebiliyor. Dilerseniz taradığınız görseli PDF vb. uygulamalara da dönüştürebiliyor. Üstelik taradığınız görseli e-posta veya Whatsapp gibi uygulamalarla başkalarıyla paylaşma imkanı tanıyor.

PhotoMath

Bazen bir problemin çözüm yolunu bulmak hem ebeveynler için hem de öğrenciler için zor olabiliyor. İşte tam da bu sırada size yardım edecek bir aplikasyon var; PhotoMath

PhotoMath öğrencilerin çözemediği problemler AR – Artırılmış Gerçeklik – teknolojisiyle anlıyor ve çözüm yolları sunuyor.

Öğrencilere ait el yazısını da kolayca tanıyabilen aplikasyon ders yaparken, tekrar yaparken veya soru çözümleri esnasında öğrencilerin en yakın arkadaşı oluyor.

Adım adım yönergelerle kesirler, trigonemetri, karekökler ve cebirsel problemleri rahatlıkla çözebiliyor ve öğrencileri yönlendirebiliyor.

MyHomework

Okulda verilen ödevlerin, sınav takvimleri ve projelerin zamanında yapılması adına takvimleyen MyHomework hem ebeveyn için hem de öğrenciler için ideal bir aplikasyon.

Tek bir hesap ile ortak olarak kullanılabilen aplikasyon Teachers.io kullanan eğitim kurumlarında öğretmenlerin ve kurumların paylaştığı online derslerin ve çeşitli içeriklerin de izlenmesini sağlayabiliyor.

Duolingo

Yeni bir dille tanışmak sizin için de geç değil değil mi? Duolingo geleneksel eğitimden farklı olarak işinize yarayacak kelimeler ile kısa sürede yeni bir dille tanışmanızın kapılarını aralıyor.

Aplikasyon içerisinde yer alan kolaydan zora doğru seviyelenen yazılı, görsel ve sesli testlerle size ‘derdinizi anlatacak kadar’ yabancı bir dille tanışmanın yollarını buluyor.

Unutmayın hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz.

Yeni eğitim – öğretim yılının tüm ebeveynler, öğretmen ve öğrenciler için başarılılarla dolu geçmesini dileriz.