15 Haziran 2020

Türkiye’de Sakin Tatil Yapabileceğiniz Yerler

Yaz mevsiminin iyice kendini belli etmesiyle birlikte tatile gitme hayalini daha sık kuruyoruz. Özellikle uzun süre yeşilden, maviden uzak kalan doğa severler,  doğayla tekrar buluşacağı günleri heyecanla bekliyor. Salgın sonrası değişen tatil anlayışımız nedeniyle birçoğunuz izole yerleri araştırmaya başlamıştır bile. Bizler de sakin bir tatil yapabileceğiniz yerleri sizler için derledik.

Uşak Baltalı Gölü

Romalılar ve Fridyalılar gibi medeniyetlerin miraslarına ev sahipliği yapan Uşak, Ege Bölgesi’nin en güzel rotalarından biri. Bölgenin en özel ve saklı yerlerinden Baltalı Gölü ise özellikle kamp tatili yapmak isteyenler için oldukça ideal. Banaz ilçe sınırları içerisinde yer alan bu gölde, ister sazan balığı tutabilir ister Abant Gölü’nü anımsatan yemyeşil ormanlarını seyredebilirsiniz.

Artvin Yayları

Ülkemizin yayla turizmi bakımında şanslı bölgelerin biri olan Artvin, doğayla iç içe insanlardan uzakta bir tatil düşleyenlerin uğrak noktası olabilir. Temiz havası ve lezzetli yemekleriyle ziyaretçilerini her seferinde büyülemeyi başarıyor. Macahel Yaylası başta olmak üzere saklı kalmış birçok yeri keşfetmenin verdiği huzuru unutamayacaksınız.

Datça/ Palamutbükü

Gittiğinizde daha önce görmediğinize pişman olacağınız bu koy, masmavi denizi ve tertemiz doğasıyla sizi etkisi altına alacak. Tüm gün sakin denizin tadını çıkarabilir, sahil şeridi boyunca uzanan yolda yürüyüş yapabilir veya denize doyduğunuz anda taş evleriyle meşhur Reşadiye Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz.

Malatya Darende

Doğa mucizelerinin tarihle birleştiği Darende ilçesi, geçmiş yıllara göre popülerliğini arttırmış olsa da huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça sakin. Özellikle kış mevsiminde donarak adeta Pamukkale travertenlerine benzeyen Günpınar Şelalesi’nde, yaz aylarında ise kuşları ve suyu dinledikten sonra eve geri dönmek tahmin ettiğinizden daha zor olacak.