08 Temmuz 2020

Temmuz'da Plastik Tüketmiyoruz: Plastic Free July

Dünya genelinde ortalama 60 milyon plastik su şişesi, her yıl toprağa karışıyor ve bu şişelerin doğada çözünmesi 1000 yılı buluyor. İlk defa kullandığınız plastik şişesi, bir yerlerde hala olabilir bile… İşte, tek kullanımlık bu plastik tüketimine karşı farkındalık uyandırmak adına 2011 yılında bir çevre hareketi başlatıldı: Plastiksiz Temmuz! (Plastic Free July)

Plastiksiz Temmuz hareketi, tek kullanımlık plastiklerin doğaya verdiği zararı görebilmeniz ve bunu azaltabilmeniz için 1 ay boyunca bazı adımları atmanız için sizi teşvik ediyor. Örneğin; evde, alışverişte veya ofiste kullanabileceğiniz plastikler yerine sürdürülebilir alternatifleri öneriyor.

Toplu halde yapılan bir hareket olduğu için “Plastik tüketmeyeceğim!” diyecek gücü kendinizde bulacağınıza ve gezegendeki çöp yükünü azaltacağınıza emin olabilirsiniz. Çünkü dünyada yaşayan her insan, bir plastik pipeti bile kullanmayı reddettiğinde, okyanuslarda ve atık çöp sahalarında 8 milyar daha az pipet bulunurdu!

Eğer bu mücadelede yer almak ve ilerlemenizi düzenli takip etmek istiyorsanız, kampanyanın web sitesine kayıt olarak maceranıza başlayabilirsiniz. Kayıt yaptırdığınızda, mücadeleye başlamak için başlangıç, orta ve ileri olmak üzere 3 farklı seviye ile karşılaşıyorsunuz:

1) Tek Kullanımlık Plastik Ambalajlardan Kaçınmak
2) Paket Servislerden Vazgeçmek
3) Plastikten Tamamen Vazgeçmek

Bireysel olarak hareket etmeyi tercih edenler ise bir ay boyunca tek bir plastik eşyaya odaklanabilir. Örneğin sadece pet şişe veya sadece pipet kullanmayı reddederek kendiniz ve gezegenimiz için mücadele edebilirsiniz. Attığınız adımın ne kadar büyük-küçük olduğundan daha çok gösterdiğiniz çabanın kıymetli olduğunu unutmayın!

Etiketler: #trend