17 Ocak 2018

Özgeçmişinizde Fark Yaratacak Online Eğitimler

Yapılan araştırmalara göre adaylar iş başvurularında özgeçmişlerinin çeşitli eğitimlerle dolu gözükmesinin işe alınma sürecinde onlara faydalıolacağına inanıyorlar. Bu tek başına doğru olan bir gerçek olmasa da alınacak spesifik eğitimler oldukça faydalı olabiliyor. Günümüz teknolojisinde ise her şeyde olduğu gibi bu konuda da artık kolaylıklar mevcut. Oturduğunuz yerden, oldukça yetkin isimlerden online eğitimler almak, eğitimler sonucunda yapılan sınavlarda başarılı olunması halinde ise sertifika almak mümkün. Bu yazımızda bu eğitimlerin bazıları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız

  1. Özgeçmiş Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık Eğitimi – İstanbul İşletme Enstitüsü (TR)

    Özellikle yüksek sayıda başvuru alan firmaların İK departmanlarının eline yüzlerce hatta binlerce özgeçmiş geçer. İyi formatta hazırlanmamış, dikkat çekici olamayan özgeçmişlerin bu elemelerde şansları çok azdır. İçerik önemli olduğu kadar sunum da önemlidir. Ortalama 1 hafta süren online özgeçmiş eğitimini alarak iş hayatınıza başlangıçta bir adım öne çıkabilirsiniz.

  2. Development Economics  -   Gelişme Ekonomisi – MR University Platform (ING)

    Bazı ülkeler zenginken bazıları neden fakirdir? Bunun tek sebebi doğal kaynaklar mı? İş gücü mü? Gelişme Ekonomilerine ilgi duyuyor ve kendinizi bu alanda ilerletmek istiyorsanız MR University platformundaki bu ücretsiz eğitimden faydalanabilirsiniz. Gelişme Ekonomisi’ne giriş sayılabilecek 25 saatlik bu online derslerin sonunda yapılacak sınavdan başarılı olmanız durumunda www.mruniversity.com platformu üzerinden online sertifika almaya hak kazanacaksınız.

  3. Building a Business – Yeni İş Kurmak – Oxford University (ING)

    İş kurma süreci birçok dinamiği içinde barındırır. Düşünülmesi gereken onlarca değişken sizi biraz olsun zorlayabilir. Bu konuda girişimcilere yardımcı olmak amacıyla Oxford Üniversitesi tarafından hazırlanmış 40 videoluk ücretsiz eğitim oldukça faydalı. Üstelik bu videolara ulaşmak için tek yapmanız gereken YouTube üzerinden Saïd Business School, University of Oxford sayfasına gitmek.

  4. Etkili İletişim Stratejileri ve Beden Dili Eğitimi – İstanbul İşletme Enstitüsü (TR)

    İş hayatı ve sosyal hayatınızda iletişim kurma kalibiyetiniz size kolaylıklar sağlar, ilişkilerinizi geliştirir. Beden dili ise sözcüklerle anlatılmayan birçok şeyi anlamaya yardımcı olur. Hem keyifli hem de faydalı bir eğitim ile kendinizi bu alanlarda geliştirmek için 1 haftalık ücretsiz online eğitiminizi İstanbul İşletme Enstitüsü’nden alabilirsiniz. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmanız durumunda sertifika almaya hak kazanacaksınız.

  5. Tüketici Davranışları Eğitimi – İstanbul İşletme Enstitüsü (TR)

    Günümüzde tüketicinin psikolojisini, eğilimlerini anlamak ve bunlara yönelik çözümler üretmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapılıyor. Artık pazarlamanın en önemli konularından biri tüketiciyi anlamak. Siz de bir tüketici olarak bilinçlenmek ya da tüketicinin psikolojisini anlayıp doğru hamlelerle pazarlama adımlarını takip etmek istiyorsanız 1 hafta sürecek ücretsiz online eğitiminizi İstanbul İşletme Enstitüsü’nden alabilirsiniz. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmanız durumunda sertifika almaya hak kazanacaksınız.