07 Mayıs 2021

Keyif Dolu Vakit İçin Beş Eğlenceli Web Site Önerisi

İnternet kullanımı daha çok evlerde olduğumuz bu dönemde iyiden iyiye artış gösterdi. Telefon, tablet ve bilgisayar hayatlarımızın bir vazgeçilmez bir parçası oldu. Evlerde zaman geçirdiğimiz bu dönemde kişisel motivasyonumuzu artıracak, ufkumuzu aydınlatacak ve keyifli vakit geçirmemize yardımcı olacak birkaç web site önerisini beğenilerinize sunarım.

What Song

Şu sıralar, daha önce vakit yaratamayıp da izleyemediğiniz birçok dizi ve film içeriğini izleme şansınız olmuştur. Hatta sosyal medyada gündem olan dizi ve filmleri de izleme listenize ekleyebildiğiniz de bir gerçek. WhatSong uygulaması sizlere izlediğiniz film ve dizilerde duyduğunuz şarkıları bulmanıza yarayan web sitesi. Binlerce playlist'in yer aldığı web sitede dilediğiniz şarkıları bulmak mümkün.

Radio Garden

Bir dönemin vazgeçilmezi olan radyolar, internet kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan uygulamalardan ötürü geri plana atıldı. Özellikle pandemi döneminde etki ve erişimini artırmayı başaran, birbirinden farklı konularda gerçekleştirdiği yayınlarla tüm dünyada popüler olan podcast yayıncılığı son zamanların gözdesi durumunda. Fakat RadioGarden adlı web site sizlere dünya haritası üzerinde hareket ederek dilediğiniz ülkenin radyosunu dinleme fırsatı veriyor. Farklı kültürleri tanımının, dünyadaki gündemin takip edilebilmesi açısından büyük kolaylık sunuyor.

Free Rice

İngilizce kelime haznenizi geliştirirken aynı zamanda iyilik yapmaya ne dersiniz? Free Rice adlı site size tam da aradığınız içeriği sunuyor. Siteye giriş yaptığınızda soruda yer alan kelimenin eş anlamlısını sunulan dört şık içinde bulmanız için süre tanıyor. Verilen her doğru cevap karşılığında 10 adet pirinç tanesi ihtiyacı olanlara gönderiliyor. Ne kadar çok cevap o kadar iyilik… Bol şans!

Have I Been Pwned

Bu web site, internet güvenliğiyle ilgili kendi bilgilerinizi kontrol etme imkânı sunuyor. İnternet kullanımı sırasında paylaştığımız e-posta adresleri birçok web sitesinden kayıtlı hale geliyor. Kimi zaman hacklenen kimi zaman bilgi sızdırabilen bu web site hacklemeler sırasında mail adresinizin listelerde yer alp almadığını kontrol etmenizi sağlıyor.

Outline

Sade, yalın ve basit tasarımlı ara yüze sahip web sitesinde okuma yapmak artık hayal değil. Bu web sitesi sizlere okuma yapmak istediğiniz içeriğin bulunduğu web sayfasını okumaya odaklı, yalın bir tasarıma dönüştürüyor. Böylece reklamlardan ve karmaşık sayfalardan arındırılmış makalelerinizi ve içeriklerinizi rahatça okuyabilirsiniz.


Erdi Gürel
Marka İletişim