02 Ağustos 2019

Huzurlu Tatil Rotaları

Toplantılar ve ardı arkası kesilmeyen maillerle dolu günlerden sıyrılıp iş yoğunluğumuzun bir süre rafa kaldırıldığı tatiller için hazırlıklar başladı! Temmuz ayının son demlerini yaşarken tatilini, Ağustos’un nefes aldıran havasında geçirmek isteyenler ise nereye gideceklerinin telaşına kapılmış durumda... Bu tatlı kafa karışıklığına yardımcı olmak adına çalışma arkadaşlarımız için 3 rota derledik.



Didim – Aydın

Mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz plajlarıyla Didim ilçesi, deniz tatili isteyenlerin takibinde olmalı! Bu ilçede genellikle ücretsiz ve kumlu plajlar bulunuyor. Özellikle Altınkum plajı, Didim’in merkezinde olması ve ılık-sığ denizi nedeniyle çocuklu tatilcilerin favorilerinden biri. Daha sakin bir tatil ortamı isterseniz Manastır plajını tercih edebilirsiniz. Girintili coğrafî yapısı nedeniyle Didim, plajların yanında Akademi Koyu, Cennet Koyu ve Martı Koyu gibi koylara da ev sahipliği yapıyor. Tatil bavulunuza ise bu ilçeye yakışır desenli gömlekleri veya renkli elbiseleri koymamanız neredeyse imkansız gibi…



Balık Gölü, Şavşat - Artvin

Şehrin kalabalığını geride bırakıp sakin bir tatil yeri arayanlara Balık Gölü’nü öneriyoruz. Artvin’in saklı cenneti olan bu yer, özellikle kamp yapmak isteyenler için oldukça ideal... Şavşat’ın merkezinden yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktaki bu göle ulaşmak taşlı yollarıyla biraz zor olsa da zirveye çıktıktan sonra sizde bırakacağı özgürlük hissi her şeye değecek! Gölün aşağısında yer alan küçük tesis sayesinde de kişisel ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Beklenmedik anlarda yağan yağmurlara ve serin havalara karşı ise yanınıza alacağınız montlar veya sweatshirt’ler eşliğinde tatilin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.



Midyat – Mardin

Şehrin dinamik enerjisi yanında huzur veren bir tatil yapmak isteyenler için Midyat, kapılarını aralıyor. Sümerler ve Asurlular gibi medeniyetlerin miraslarına ve eski taş binalara sahip olan bu ilçe, kültürel zenginliğin merkezlerinden biri. Meryem Ana Kilisesi ve Mor Gabriel Manastırı’nı ziyaret ederek bu kültürel zenginliğe birebir tanıklık edebilirsiniz. İlçe merkezinde yer alan baharat kokan çarşılar, sevdiklerinize hediye edebileceğiniz doğal sabunlar ve ilmek ilmek işlenen telkari aksesuarlar da oldukça meşhur… Tarihi dokularla bezenmiş ilçenin restaurantlarında ise takım elbise veya bluz-etekten oluşan şık kombininiz eşliğinde akşam yemeği yemeden bu tarih ve lezzet kokan şehre veda etmeyin!