17 Nisan 2020

Home-Office Çalışanların Verimliliğini Artıracak 4 Yöntem

Çalışma hayatında farklı rollere sahip olsak da, hepimizi ortak bir noktada buluşturan bir kavram var: “Home Office.” Özellikle koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirlerle bu kavram hayatımıza girdi. Peki, home office çalışırken her şey istediğiniz gibi mi gidiyor? Bekleyen bulaşıklar, çocukların ödevleri veya oyun oynamak isteyen evcil hayvanlar ile kolaylıkla çalışabiliyor musunuz? İşte tam bu noktada sizler için derlediğimiz tüyolar, oldukça yardımcı olacak!

Çocuklarınızla Dürüst Bir İletişim Kurun

Ev ortamında sürekli durmaya alışkın olmayan çocuklar, boş vakitlerini doğal olarak aileleriyle geçirmeye çalışıyor. Tabii, o sırada yöneticinizin sizden beklediği raporu hiç düşünmeden :) Bu noktada uzmanlar, çocuklarla dürüst ve doğru bir iletişim kurulmasını öneriyor. Çalışmanız gerektiğini, bunu yapamadığınızda üzüleceğinizi ve vereceğiniz molalarda kendileriyle ilgileneceğinizi mutlaka onlara söyleyin.

İş Arkadaşlarınıza Mail Yerine Telefonla Ulaşın

Düzenli bir şekilde aynı yoldan ve aynı insanların bulunduğu ortama girerken bir anda bu rutinden uzaklaşmanız psikolojik olarak sizi etkileyebilir. Enerjinizi düşürecek duygulara yer vermeden iyi hissetmek ve ekip ruhunu korumak için iş arkadaşlarınızla mail yerine telefon veya video ile sözlü iletişim kurmayı mümkün olduğunca tercih edin.

İşe Gidiyormuş Gibi Yapın

Evlerin tatlı yaramazları evcil hayvanlar olmadan olur mu? Nereye giderseniz gidin peşinizden ayrılmayan bu canlılar varken rahatça çalışabilmek için tek bir yöntem var: İşe Gidiyormuş Gibi Yapın! İşe giderken yaptığınız gibi onunla vedalaşıp dikkatini çekecek bir oyuncakla ilgilenmesini sağlayın. Oyuna daldığını fark ettiğiniz anda hemen kendinizi bir odaya kapatın.

Pijamalarınızı Mutlaka Değiştirin

Pamuklu pijamalardan ayrılmak ne kadar zor olsa, çalışmaya psikolojik olarak hazırlanmak için onları değiştirmek gerekiyor. Uyandığınızda ofise gider gibi giyinmek, saç veya makyaj yapmak beyninize “hazırım” sinyalini kolaylıkla gönderecek. Video konferanslar sırasında da iyi giyimli olmanız size avantaj sağlayabilir. Aynı şekilde mesai saati dolduğunda iş gününü kesin bir şekilde sonlandırın.