20 Mart 2020

EVDE YAPILABİLECEK AKTİVİTELER

Günümüzde insanlar, kalabalık ortamlar yerine artık evde vakit geçirmeyi tercih ediyor. Diğer yandan evde bulundukları zamanların nasıl verimli değerlendirileceği de kafaları meşgul etmiş durumda. Sizler için hazırladığımız aktiviteler sayesinde ise bu zamanları eğlenceli hale getirmek oldukça kolay! İster çocuklarınızla ister sevdiklerinizle veya tek başınıza uygulayabileceğiniz 5 aktiviteyi derledik.

FOTOĞRAF ALBÜMÜ YAPIN
Günümüzde çekilen fotoğraflar, telefonlarda olsa da evinizin saklı köşelerinde karışık bir fotoğraf kutusu olduğuna kesinlikle eminiz. İşte bu fotoğrafları düzenleme zamanı artık geldi! Uzun süredir düzenlenmeyi bekleyen bu fotoğrafları, çocuklarınızla beraber bir albüm haline getirebilirsiniz. Bazen güldüğünüz bazen özlediğiniz o anıları miniklerle beraber yeniden yaşayın.

KENDİ YEMEK YARIŞMANIZI YAPIN
Dünyanın neresine giderseniz gidin, içerisinde yemek olan programların oldukça sevildiğini görürsünüz. Çünkü yemek pişirmek, popülerliğini her zaman koruyan aktivitelerin başında geliyor. Siz de bu programlardan ilham alarak istediğiniz yemeği belli bir süre içerisinde yapmaya çalışın. Yemeğiniz hazır olduğunda ise aile üyelerinin oylamasını isteyerek eğlenceli bir ev ortamı yaratabilirsiniz.

KÜÇÜK TAMİRAT İŞLERİNİZİ HALLEDİN
Asılmayı bekleyen bir çerçeve, değiştirilmesi gereken ampuller ve daha fazlası, bir türlü vakit bulamadığınız tadilat ve tamirat işleri için evden çıkmanın mümkün olmadığı hafta sonları ideal. Ayrıca elinizden geliyorsa gevşemiş gardırop veya mutfak dolabı kapağının menteşe ayarını yapabilir, onu tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

OYUN ÇADIRI YAPIN
Okulların tatil olmasının yanında park gibi kalabalık yerlerde vakit geçiremeyecek çocuklar, kendilerine özel oyun alanları olmasını isteyecektir. Her evde bulunan yastık, çarşaf gibi pratik malzemeler ile ev yapımı oyun çadırı yaparak miniklerin bu ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Uyku vakti geldiğinde ise çadırın içerisine küçük aydınlatmalar yerleştirerek onlara eşlik edin.

PODCAST DİNLEYİN
Kendini geliştirmek veya yeni şeyler öğrenmek isteyen insanlar, günlük hayatların yoğunluğundan fırsat bulamıyor çoğu zaman. Peki, herhangi bir işle uğraşırken bile size bunu kolaylıkla sağlayacak bilgilendirici podcastler dinlemeye ne dersiniz? Girişimcilikten teknolojiye kadar çeşitli konular hakkında dijital medya yayınlarını düzenli olarak sunan bu programı mutlaka takip edin.