27 Nisan 2022

Aydınlı Grup İş Sağlığı ve Güvenliği 2021-2022 Faaliyetleri

2021 yılından bu yana kadromuza bir iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hemşiresinin de katılmasıyla ekibimizi büyüterek Merkez, Lojistik ve Fabrika birimlerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

İş Sağlığı ve Güvenliği’nin önemini hatırlatmak, çalışma alanlarımızı daha güvenli hale getirmek, İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü devamlı olarak geliştirebilmek adına eğitimlerimize devam ettik. 2200 kişiden oluşan Aydınlı Hazır Giyim Mağazacılık’ta görev alan personellere online olarak ulaştık ve her yeni personelimizin işe girdiği andan itibaren eğitim almasını sağladık. Merkez, Lojistik ve Fabrika birimlerimiz için pandemi şartlarını gözeterek yüz yüze eğitimler gerçekleştirdik.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerimizin yanı sıra grubumuzun verdiği destekle dileyen çalışma arkadaşlarımızın ilkyardım eğitimi almasını sağladık. Mağaza yöneticilerimizle bir araya gelerek, İstanbul mağazalarımız başta olmak üzere her mağazada en az bir ilkyardım personeli bulunması için çalışmalar yaptık. Bu sayede 2022 yılında 50 personelimiz ilkyardım sertifikası almaya hak kazandı. Tüm eğitimlerimize ilave olarak çalışanlarımızı işyerimizde ve evlerinde karşılaşabilecekleri doğal afetlere karşı bilgilendirmek adına, AFAD iş birliği ile Afet ve Acil Durum konularında eğitimler düzenledik. Tüm birimlerimizde acil durum planları, risk değerlendirme çalışmalarımızı ve periyodik kontrollerimizi güncelledik.

2021 Nisan ayından bu yana açılan 18 mağazamız için İSG faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bunun yanı sıra çalışma alanlarımızı daha güvenli hale getirebilmek için, yangın danışmanı önderliğinde, merkez birimlerimizin tüm yangın sistemlerini yeniledik. Yeni dönemde operasyonlarımızın devam edeceği üretim ve lojistik binalarımız için aynı örnek uygulamaları sürdürdük. Acil durum ve tahliye tatbikatlarımızı da bu doğrultuda gerçekleştirdik.

150 ve üzeri kadın çalışanımızın bulunduğu tüm birimlerimiz için alınan kreş hizmetlerini, sağlık ve güvenlik açısından düzenli olarak denetledik.

Gerçekleştirdiğimiz tüm bu faaliyetler neticesinde, geçtiğimiz yıldan bu yana iş kazalarının %1’in altına düştüğünü gözlemledik. 2022 yılı için ise iş kazalarını sıfır seviyesine indirmeyi hedefliyoruz.